Koolsoorten

Als je voor het eerst een moestuin gaat beginnen kan je eventueel van start gaan met verschillende koolsoorten. Er zijn aardig wat koolsoorten die vrij eenvoudig zelfstandig te verbouwen zijn. Dit is dus prima om mee te beginnen bij je eigen moestuin. Het is wel belangrijk om op tijd te beginnen met het verbouwen van bepaalde koolsoorten. Je kan zo in de wintermaanden je favoriete koolsoorten oogsten om te genieten van je eigen verse stampot. Met biologische zaden kan je aan de slag om de koolsoorten te planten en te verbouwen.

Koolsoorten om mee te beginnen

Als beginner is het leuk om te beginnen met koolsoorten die wat eenvoudiger zijn om te verbouwen. Boerenkool is bijvoorbeeld een koolsoort die je prima als beginner kan verbouwen. Dit is één van de koolsoorten die wat minder gevoelig is voor plagen. Ben je van plan om meerdere jaren achter elkaar koolsoorten te verbouwen? Dan is het wel slim om te rouleren met de plek waar je bijvoorbeeld boerenkool neerzet. Als je niet elk jaar een andere plek gebruikt kan je last krijgen van knolvoet. Voorkom dit door goed te rouleren met de verschillende koolsoorten. Elk jaar moet je dus op een andere plek je boerenkool en andere koolsoorten neerzetten. Er zijn buiten boerenkool natuurlijk ook koolsoorten die in de zomer geoogst kunnen worden denk bijvoorbeeld aan spitskool. Het is leuk om hiermee te variëren in je eigen moestuin.

Bestel je eigen spitvork voor je moestuin

Ga je serieus aan de slag met koolsoorten verbouwen in je moestuin? Dan zijn spitvorken wel de hulpmiddelen die je nodig hebt om straks te kunnen oogsten. Spitvorken kunnen ook gebruikt worden om je tuin voor te bereiden op het platen van je biologische zaden. Ter voorbereiding van je moestuin is een spitvork absoluut ideaal! Je kan hiermee je tuin voorbereiden om je eigen moestuin aan te leggen. Maar ook voor het doorspitten van zware grond is een spitvork perfect. Je kan hiermee de grond spitten voordat je de zaden aanbrengt.

Spitvorken zijn veelzijdig voor in de tuin

Als je eenmaal spitvorken aangeschaft hebt dan ga je ze al snel voor verschillende taken inzetten. Bijvoorbeeld om de tuin om te spitten. Maar ook om onkruid weg te halen of grote koolsoorten te oogsten. Spitvorken zijn ook echt gemaakt voor het zware werk. Je kan dus zelfs zware kleigrond omspitten met spitvorken. Kortom het ideale hulpmiddel om in de tuin te gebruiken.

You might like

© 2024 Mixm.nl - WordPress Theme by WPEnjoy