Omvormer zonnepanelen

Een belangrijk onderdeel van je zonnepanelen is de omvormer zonnepanelen. Eigenlijk is dit het kloppende hart van je zonnepanelen. Helaas beseffen veel eigenaren niet dat de levensduur van een omvormer veel korter is dan de zonnepanelen zelf. Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 jaar. Maar er zit op een omvormer zonnepanelen een fabrieksgarantie van ongeveer 10 jaar. Natuurlijk kan de omvormer langer meegaan dan de gegeven fabrieksgarantie. Maar wij zien eigenlijk altijd wel dat de omvormer zonnepanelen minimaal 1 keer in de levensduur van de zonnepanelen vervangen dient te worden. Dit zijn kosten waar je ook bij je rendementsberekening rekening mee moet houden. Solarzaanstad.nl is hier altijd eerlijk over als je bij ons zonnepanelen aanschaft.

Solarzaanstad.nl helpt je aan een nieuwe omvormer zonnepanelen

Als je omvormer het inmiddels begeven heeft dan kan je bij Solarzaanstad.nl aankloppen. Wij kunnen je helpen bij de aanschaf en montage van een nieuwe omvormer. Uiteraard zorgen we ervoor dat deze werkt in combinatie met je zonnepanelen. Er zijn drie verschillende omvormers in omloop. Sommige zijn goedkoop en andere zijn duur, maar verliezen op jaarbasis minder rendement. Er zijn bij elk type omvormer voordelen en nadelen. Solarzaanstad.nl legt je natuurlijk graag uit wat de verschillen zijn en welke omvormer zonnepanelen je het beste kan aanschaffen!

Wil je een optimaal rendement? Ga dan direct voor een micro omvormer

De beste omvormer op de markt is de zogenaamde micro omvormer. Dit is duurder in aanschaf, maar wel de beste oplossing. Hierbij monteren we op elk paneel een aparte omvormer. Stel je voor er is flink wat schaduw vandaag op je dak. Maar er is wel één paneel dat vol in de zon ligt. Dan zal alleen de omvormer die in de zon licht automatisch inschakelen. Hierdoor kost het minder opstartspanning om de omvormer te draaien. Je netto-opbrengst ligt veel hoger dan als je een compleet systeem voor niets laat draaien. Als er ook een probleem ontstaat met een zonnepaneel dan ervaren de andere panelen geen problemen. Ben je benieuwd naar de opties voor jouw zonnepanelen? Bij SolarZaanstad.nl kan je vrijblijvend een afspraak maken. Je kan bij ons terecht voor nieuwe zonnepanelen. Maar ook voor een nieuwe omvormer. Bijvoorbeeld als je er één bezit die het al na vijf jaar begeven heeft en er net geen garantie meer opzit. Helaas komen we dit ook regelmatig tegen in Nederland! Via onze website Solarzaanstad.nl kom je in contact met de specialisten in zonnepanelen.

You might like

© 2024 Mixm.nl - WordPress Theme by WPEnjoy