TL led armaturen hebben vele voordelen

Sinds de laatste jaren wordt led verlichting steeds populairder en de TL armaturen blijven niet achter. De ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat verlichting zuiniger is geworden en duurzamer, doordat ze recyclebaar zijn en niet meer onder het klein chemisch afval horen. TL led armaturen hebben daarom meer voor- dan nadelen en hieronder staan ze op een rij. 

Wat zijn de voordelen van TL led armaturen? 

Het grootste voordeel en waarschijnlijk voor de meesten ook het belangrijkste voordeel van een TL led armatuur is dat ze energiezuiniger zijn. Doordat led lampen minder tot geen warmteverlies hebben, verspillen ze ook geen elektra en zijn ze dus energiezuiniger dan de oude lampen. Het is zonder veel moeite mogelijk om zelfs meer dan 50% op je energiekosten te besparen als je overschakelt naar led-modellen. Om te weten hoeveel je exact kunt besparen kun je op de oude TL buizen kijken en daar moet je dan 20% bij op tellen voor de starter waarmee ze werken. Vergelijk dit vervolgens met de opgave die bij de led buizen worden gedaan en zo heb je het verschil. 

Naast de energiezuinigheid is ook de levensduur van TL led armaturen veel langer. Klassieke tl verlichting gaat zo’n 10.000 branduren mee, terwijl led armaturen tot wel 75.000 branduren mee kunnen gaan. Dit is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de buis, maar zelfs de B-merken geven een minimum van 25.000 branduren op. Doordat de led buizen meer branduren hebben, hoef je ze zo’n 1,5 tot 7 keer minder vaak te vervangen. Dit kan aanzienlijk schelen in bijvoorbeeld een magazijn waar er meerderen hangen. 

Wat zijn de mindere punten van TL led armaturen?

De klassieke armaturen zijn in verhouding goedkoper in aanschaf dan de TL led armaturen. Ondanks dat de investering eenmalig groter is, kan je wel 1,5 keer tot 7 keer zo lang doen met dezelfde buis. Die paar euro verschil is dus eigenlijk de moeite waard om te investeren, want zo heb je minder vervangingskosten en ben je er minder tijd aan kwijt. Onderaan de streep verduurzaam je producten in je woning of bedrijfspand, waardoor je ook nog een stuk milieuvriendelijker bent. Dubbel op winst dus. 

Moet je nog ergens op letten als je led armaturen gaat aanschaffen?

Als je TL led armaturen gaat aanschaffen moet je letten op de lichtkleur en de lichtopbrengst. Om te beginnen met de lichtopbrengst: waar moet het licht schijnen? Wil je een lichtbundel hebben van TL led verlichting op één plek of zie je liever een hoek rondom van 360 graden? Je kunt bij de aanschaf uit verschillende hoeken kiezen, dus kijk wat voor jouw plek de beste werking heeft. De andere vraag is de lichtkleur: waar ga je de verlichting gebruiken? In een laboratorium raden ze daglicht aan en dat gaat dan om een waarde van 6500 Kelvin. Voor een huiselijke sfeer in de woonkamer wordt zeer warm licht aangeraden, waarbij je op zo’n 2700 Kelvin zit. Voor kantoor zou je voor koel wit licht kunnen gaan en maak je een goede keuze met 4000 Kelvin. 

You might like

© 2024 Mixm.nl - WordPress Theme by WPEnjoy