Beton cire vloeren voor een industriële en warme uitstraling

Beton cire vloeren creëren enerzijds een warme en aangename sfeer, en anderzijds een strakke look in huis. Deze beton cire vloeren worden op basis van een dunne laag beton gemaakt. Het kan vergeleken worden met een dunne cement laag die eenvoudig aangebracht kan worden. Het product is watervast, zeer sterk en ook nog eens duurzaam. Het is super veelzijdig en daardoor op diverse plekken te gebruiken. 

Wat is beton cire?

Beton cire is een opkomende vorm van stucwerk, op basis van beton. Het is een mengsel van cement, hars, toeslagstoffen en pigmentpoeder. Deze afwerkingslaag is ideaal voor vloeren door de harde structuur, maar kan daarnaast ook voor wanden, trappen, keukenaanrechten, terrassen of kasten gebruikt worden. Oorspronkelijk is beton cire afkomstig uit Frankrijk, en wordt het ook wel gewaxt of gewreven beton genoemd. De unieke samenstelling en het gemak van toepassing maken het tot een zeer populair product voor alle doe-het-zelvers en professionals. 

Zelf beton cire vloeren aanleggen

Beton cire vloeren kunnen dus ook prima door de doe-het-zelvers worden aangelegd. Mocht je handig zijn in huis is dit wellicht iets voor jou! Op het moment dat je de vloer zelf wilt gaan plaatsen kan je hierbij gebruik maken van een aanbreng kit en kant-en-klare beton cire. Er zijn verder geen speciale materialen of apparaten nodig om een beton cire vloer te leggen. Dit biedt dan ook de mogelijkheid om lekker creatief te zijn en alle kamers stijlvol en divers in te richten. 

Tal van verschillende mogelijkheden

Door de uitgebreide mogelijkheden in glansgraden en kleuren vind je altijd een beton cire vloer op maat. Iedereen heeft zo zijn eigen smaak en daarom is het ideaal dat er een ruim aanbod is waaruit je kan kiezen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een speciale coating waardoor de vloer volledig beschermd is tegen vet en vuil. Mocht je de wens hebben om vloerverwarming te plaatsen, kan dit makkelijk gecombineerd worden met de beton cire vloer. Deze wordt namelijk over de verwarmingsbuizen heen geplaatst.

Waarom kiezen voor beton cire vloeren?

Beton cire vloeren hebben een strakke afwerking en een moderne uitstraling. Daarnaast is het naadloos en mede daardoor super hygiënisch. Beton cire is volledig naadloos en daardoor kan er geen vuil in kieren of gaten blijven zitten. Hierdoor kunnen bacteriën en schimmels moeilijk hechten op de oppervlakte van beton cire. Het is namelijk van zichzelf schimmelwerend en bacteriën zullen zich hier niet thuis voelen. Doordat het beton watervast is, is het ook geschikt voor natte ruimtes zoals de keuken of de badkamer. Het product gaat jarenlang mee zonder te slijten, en heeft daardoor dus weinig onderhoud nodig. De toepassingsmogelijkheden van beton cire zijn oneindig. De beton cire vloeren kunnen zowel op hout, tegels, MDF, gips en cement dekvloer aangelegd worden. 

Waar je het aanbrengt is aan jou. Dit kan het aanrechtblad of de douche zijn, maar ook de muur in de woonkamer of de trap naar de zolderverdieping. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak een keuze die bij jou past op https://bruizt.nl!  

You might like

© 2024 Mixm.nl - WordPress Theme by WPEnjoy